U Mačvi postoji region Azbukovica u kom se na desnoj obali drine nalazi gradić Ljubovija.

Na desnoj obali reke Drine, okružena masivima planina Jagodnje, Sokolskih planina i Medvednika, na 356 kvadratnih kilometara površine, prostire se opština Ljubovija. Kroz Azbukovački kraj i Ljuboviju protiče i jedna od najlepših u regionu, ribom bogata, reka Drina.

Kraj u kom se nalazi je brdsko planinski. Vode, pitke, ima u izobilju kao i sunca tokom proljetnih i letnjih meseci. Zime su veoma oštre sa niskim temepraturama i dosta snega. Čitavo okruženje, priroda, voda, vazduh i zemlja su, kao retko gde nezagađeni, jer u okruženju desetinama kilometara okolo nema modernih zagađivača.

U okolini Ljubovije, na teritoriji prelepe i ekološki čiste Azbukovice ima više tragova drevnih civilizacija, svedočanstava o prošlim vremenima, kulturnih i istoriskih spomenika.

Posebno se izdvaja Soko grad i manstir Soko. Izgradnjom manastira na prastarim lokacijama napravljen je izvanredan spoj i veza između prošlih vremena i sadašnjosti. Manastir Soko građen je u spomen Svetog Nikolaja srpskog.

FOTO GALERIJA

 • Broj telefona:
  +381 (0)15 561 803

 • Adresa:
  Drinska 21
  15320 Ljubovija, Srbija

 • E-mail:
  direkcija@fruit.rs
  office@fruit.rs

O nama

"Zadrugar" d.o.o. je osnovan 1990 u Ljuboviji. Kompanija Zadrugar se bavi otkupom, zamrzavanjem i preradom jagodičastog voća.

© Zadrugar frozen fruits